Qwic E-Bike als beste getest

Consumentenbond: Qwic hoogste cijfer Elektrische fiets tot Eu. 2.300,00.

De gemiddelde leeftijd van de E-Bikerijder daalt in rap tempo en ook het gebruik verandert. Eerst waren het vooral senioren die de elektrische fiets voor recreatieve ritten gebruikten. Nu wordt de elektrische fiets door een breder publiek volop gebruikt; ook voor woon-werk verkeer en de boodschappen. Dat is de reden dat de Consumentenbond dit jaar niet alleen de best verkochte, maar ook goedkopere en de meer trendy elektrische fietsen heeft getest.

De testonderdelen elektrische ondersteuning en actieradius wegen zwaar mee, daar deze een belangrijke rol spelen bij de keuze van een elektrische fiets. Voor de elektrische fietstest van 2014 testte de Consumentenbond maar liefst 22 elektrische fietsen. Voor Qwic testten zij de Trend3 Lite.

Beoordeling

Het testteam van de consumentenbond beoordeelt de bouwkwaliteit met een 10, de elektrische ondersteuning met een 9,5 en de functies en display bediening met een 8,4. Stuk voor stuk uitstekende punten.

Wat vinden anderen?

De Qwic Trend-serie is de afgelopen jaren al meerdere malen als beste beoordeeld door o.a. PlusMagazine, FietsActief en de ANWB Waterkampioen. De Trend-serie diende als basis voor de overige modellen van Qwic waaronder de nieuwe Premium-serie voor 2014.

In onderstaande lijst zie je dat Qwic zelfs de vierde plek behaalt in de totaallijst. Als je de prijs van de Qwic dan afzet tegen de overige modellen zien we het allersterkste punt van Qwic naar voren komen. Namelijk een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Green2go electric mobility wederom de specialist op gebied van elektrisch vervoer en elektrische fietsen. Als dealer van het nederlandse e-bike merk qwic voeren zij de regio weert, nederweert, ospel, leveroy, heythuysen, meijel, midden limburg, ell, thorn. Maakt niet uit één elektrische fiets of meerdere.