Scootmobielen

Vrijheid, Mobiliteit, Altijd!

Heerlijk, onbezorgd op weg met uw eigen scootmobiel. Green2Go kan u hierbij helpen. Wij realiseren ons namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om mobiel te blijven en daardoor zelfstandig te kunnen blijven functioneren. De scootmobiel kom je steeds meer tegen in het straatbeeld en gaat een steeds belangrijkere rol spelen.

Met Green2Go hebben wij de kennis en middelen in huis om voor uw scootmobiel een hoog serviceniveau te hanteren. Dit houdt o.a. in: persoonlijke aandacht, ruimte voor een proefrit,  aflevering aan huis met uitgebreide uitleg en demonstratie, haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie en een aantal aanpassingen aan uw scootmobiel kunnen wij in eigen werkplaats uitvoeren.  

Levering via de gemeente met een PGB (Persoons Gebonden Budget)

U kunt op meerdere manieren bij ons terecht voor de aanschaf van een scootmobiel:

 1. Als particulier rechtstreeks. U bent dan helemaal vrij om het model te kiezen dat het beste bij u past.
 2. Met ondersteuning van de gemeente via het PGB (Persoons Gebonden Budget).

Assortiment Scootmobielen

Wij hebben een ruim assortiment scootmobielen waaronder scootmobielen in diverse maten en uitvoeringen, voor buiten en binnen, waaronder modellen die een snelheid tot maar liefst 15 km per uur kunnen halen. Ook voor een opvouwbare scootmobiel kunt u bij ons terecht. Deze is ideaal voor een dagje winkelen, naar een pretpark, op vakantie, eigenlijk alle situaties waarbij lopen te zwaar wordt of waarbij u uw grotere scootmobiel niet mee kunt nemen.

Bijkomend voordeel van het rijden op een scootmobiel is dat u een positieve bijdrage levert aan het milieu omdat de scootmobiel elektrisch wordt aangedreven. Geen CO2 uitstoot, geen stank of lawaai, makkelijk thuis tanken, laag verbruik.

De scootmobielmerken die wij voeren zijn van het merk Kymco. Klik op onderstaande link voor een overzicht van hun modellen.

Bezoek de website van Kymco scootmobielen

Mocht u een voorkeur hebben voor een ander merk scootmobiel, informeer dan even naar de mogelijkheden. Wij kunnen namelijk bijna alle merken leveren.

Accu laadtips

De meeste scootmobielen zijn voorzien van gel-accu’s. Om zo lang mogelijk plezier te beleven van uw accu’s is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. De levensduur van een scootmobielaccu wordt uitgedrukt in laadmomenten. Voor een gel-accu geldt ongeveer 300-500 laadmomenten.

·         Belangrijk is om een laadcyclus volledig te doorlopen. M.n. het laden van de laatste 20% van de accu duurt het langst. Wordt een laadcyclus regelmatig onderbroken dan loopt de capaciteit van de accu terug. Vandaar dat wij adviseren om de scootmobiel ’s nachts aan de lader te leggen als u hem toch niet gebruikt. U bent dan ’s ochtends verzekerd van een volle accu.

 • Gebruik altijd de lader die bij de scootmobiel hoort.
 • Laat de lader niet constant in een wandcontactdoos steken. Vermijd verlengkabels en afgetakte contactdozen waar meerdere apparaten op ingestoken zijn. Maak gebruik van een standaard wandcontactdoos.
 • Plaats altijd eerst de stekker van de lader in de scootmobiel en daarna pas in de wandcontactdoos aan de muur. Als u klaar bent, trek dan eerst de stekker uit de muur en daarna pas uit de scootmobiel.
 • Zorg dat lader en scootmobiel in dezelfde goed geventileerde ruimte staan.
 • Het overdag, meerdere malen, aan- en afkoppelen van de scootmobiel van de lader raden wij af. De laadcyclus wordt op deze manier onderbroken en dat is niet goed voor de accu. Bovendien gaat u sneller door uw laadmomenten heen. Want ook een niet afgemaakte laadcyclus telt als een laadmoment. Uitzondering is natuurlijk in noodgevallen als u een lang stuk wil gaan rijden en de accu is niet vol of zelfs bijna leeg.
 • Indien u dagelijks maar enkele kilometers maakt, is het niet nodig om iedere dag te laden. Wacht niet met laden tot de accu (bijna) leeg is. Anders kunt u wel eens voor verrassingen komen te staan als plotseling een lang stuk moet kunnen rijden. Indien u de scootmobiel voor een langere periode niet gebruikt zorg dan dat minimaal 1x in de 2 weken de accu wordt geladen. Dit i.v.m. lekstroom.
 • Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u voor een zeer lange periode (bijv. de winterperiode) de scootmobiel niet gaat gebruiken. Zorg dan dat de accu is volgeladen en koppel de accu los van de scootmobiel (of zet, indien aanwezig, de hoofdschakelaar om).
 • Houdt er altijd rekening mee dat na verloop van tijd en onder invloed van buitentemperatuur, gewicht, belasting, leeftijd accu, etc. de capaciteit van de accu afneemt. De actieradius van een scootmobiel is daarom altijd een indicatie en zal na verloop van tijd afnemen.
 • Een nieuwe scootmobiel of een nieuwe set accu’s zijn pas na een tiental laadbeurten op hun volle capaciteit. Houdt hier rekening mee tijdens uw eerste ritten. Deze eerste ritten zullen niet het aangegeven bereik halen.

U bent van harte welkom in onze shop om u te laten informeren over de diverse scootmobielen en natuurlijk voor een proefrit.