E-Scooters

De Elektrische Scooter “Cool to have, Fun to ride”. Met de wind in je haren, heerlijk toeren door de natuur of cruisen door de stad, zonder overlast te veroorzaken. En dat zijn zeker niet de enige voordelen van de E-scooter.

Wij willen jullie laten zien dat elektrisch vervoer voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is met de Elektrische Scooter ofwel de E-Scooter van NIU.

NIU is een kwalitatief hoogwaardig e-scooter merk voorzien van beproefde Bosch techniek. Met reeds meer dan 300.000 scooters over heel de wereld heeft dit merk zich ruim bewezen.

NIU heeft een ruime collectie elektrische scooters in diverse maten, kleuren en snelheden. Via onderstaande link komt u rechtstreeks op de site van NIU waar u een overzicht van de complete collectie kunt vinden.

NIU elektrische scooters website

In onderstaand overzicht laten wij u een aantal voordelen zien van de E-Scooter.

Gunstig kostenplaatje

Zowel de aanschaf-, verbruiks- als onderhoudskosten zijn zeer gunstig bij de NIU e-scooters. Je rijdt al een NIU voor Eu. 1.899,00 rijklaar. De aanschafkosten zitten daarbij op het niveau van een elektrische fiets.

De onderhoudskosten van een elektrische scooter zijn vele malen lager dan van een benzine brommer als gevolg van het ontbreken van uitlaat, bougies, olie, etc.

Gemakkelijk, snel en comfortabel

Doordat de E-scooter compact en wendbaar is, is het ideaal voor in de binnenstad. Korte ritjes kunnen vlot afgelegd worden doordat je meestal voor de deur kunt parkeren en je makkelijker door het verkeer in de stad beweegt.

Stil en schoon

De E-scooter is stil en schoon. Geen benzinegeuren en knetterende motoren. Door de stilte van de E-scooter cruise je door de binnenstad en door de mooiste natuurgebieden, zonder overlast te veroorzaken en kun je makkelijk een gesprekje voeren met je passagier of mede-scooteraar.

Eenvoudig opladen

Gewoon aan het stopcontact: Het opladen gebeurt op dezelfde manier waarop je al jaren jouw mobiele telefoon of laptop oplaadt. ‘s Nachts plug je de lader in het stopcontact, zodat je elektrische tweewieler ’s ochtends opgeladen voor je klaar staat. De NIU scooters zijn voorzien van uitneembare accu’s waardoor je makkelijk kunt laden zowel rechtstreeks vanuit de scooter of los van de scooter.

Beter voor het milieu

Wie een echt milieuvriendelijke scooter wilt, kiest echter voor elektrisch. Beter voor de luchtkwaliteit én beter voor het klimaat.

Met de scooter wordt veel in steden gereden, waar de uitlaatgassen direct ingeademd worden door mensen op straat. Een elektrische scooter stoot daarentegen geen schadelijke stoffen uit. Hierdoor wordt de smogvorming  van vluchtige organische stoffen verminderd met een factor 90 tot 900. (Bron: Milieu Centraal - 22/6/2010)

TNO: “Benzine bromfiets vervuilender dan vrachtwagen!”

Groot bereik/actieradius

De actieradius kan afhankelijk van o.a. het accutype en model oplopen tot over de 100 km. De volgende factoren zijn van invloed op het bereik van de e-scooter:

  • Het totaalgewicht van berijder en scooter
  • Rijgedrag: (Snelheid 25km/45km, veel of weinig accelereren, remmen of uit laten rijden, etc).
  • Weerstand: (o.a. Wind, ondergrond, bandenspanning, heuvels)
  • Temperatuur: De accu’s leveren optimale prestatie bij een temperatuur van ongeveer 20*C. Vuistregel is “1 graad minder = 1% minder bereik).
  • Leeftijd van de accu (Leeftijd in jaren en laadbeurten)
  • Type accu en capaciteit

Subsidie, Belastingvoordeel

Voor zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen er subsidieregelingen en belastingmaatregelen zijn die extra voordeel opleveren. Veel van deze regelingen zijn regio gebonden afhankelijk van het beleid dat de gemeente of provincie voert t.a.v. verbetering van de luchtkwaliteit. U kunt deze regelingen vinden op de website van uw gemeente en de Belastingdienst.

U bent van harte welkom in onze Green2Go shop voor een proefrit of uitgebreide informatie. Wij kijken samen met u welke NIU het beste bij u past.