Is uw scootmobiel Winterklaar?

Ook in de herfst en winter plezier van uw scootmobiel.

We hebben dit jaar lang mogen genieten van het prachtige nazomer weer. Maar nu doet de herfst toch langzaam zijn intrede en over enkele weken de winter. Dit betekent regen, wind, donkere dagen en straks ijs en sneeuw. Uw scootmobiel kan hier prima tegen. Zorg wel dat u scootmobiel klaar is voor deze omstandigheden en dat u niet plotseling stil komt te staan.

Zorg dat uw scootmobiel klaar is voor de winter.

Om probleemloos de winter door te komen is het belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te laten kijken. Een check voor de winter is zeker aan te raden. Punten die o.a. gecontroleerd worden zijn:

  • Verlichting. In deze donkere tijden is het immers belangrijk voor uw veiligheid dat u goed zichtbaar bent.
  • Banden. Conditie/profiel van de scootmobielbanden en bandenspanning. I.v.m. een goede grip van uw scootmobiel tijdens nat en glad weer en tijdens sneeuw.
  • Conditie accu 's. De cappaciteit van de accu 's neemt bij lage temperaturen aanzienlijk af. Houd hier rekening mee als u tijdens een koude dag een lange afstand met uw scootmobiel wilt afleggen. Net als bij een auto zie je dat als de eerste vorst zijn intrede doet, de accu 's die al niet zo goed meer waren, het begeven. Ben dit probleem vr en voorkom pech onderweg.
  • Controle, reinigen en smeren rollende delen. Door vervuiling en sluitage kan er weerstand ontstaan in deze delen. En weerstand is nadelig voor de accucapaciteit van uw scootmobiel.
  • Sporing. Door stoepranden, bulten, e.d. kan uw scootmobiel uit het spoor staan. Ook dit biedt weerstand aan uw accu en zorgt voor extra bandenslijtage.

Om helemaal klaar te zijn voor de winter adviseren wij om evt. een pechhulp af te sluiten. Mocht er dan toch iets mis gaan, wordt u in ieder geval 24 uur per dag 7 dagen in de week geholpen. Informeer naar de mogelijkheden.

Voorkom pech en zorg dat uw scootmobiel in orde is. Zodat u op uw scootmobiel kunt genieten van de prachtige herfst- en winterdagen.

Scootmobielaccessoires voor herfst en winter.

Natuurlijk is het belangrijk dat u uzelf ook goed beschermt op de scootmobiel tegen regen en kou. Hiervoor kunt u bij ons terecht voor warme voetenzakken, schootdekens en wikkeldekens. Allen waterafstotend. Maar ook voor een regencape of een afdekhoes kunt u bij ons terecht.

Opslag van uw scootmobiel in de winter.

Indien u minder of geen gebruik gaat maken van uw scootmobiel in de winterperiode, zijn de volgende zaken van belang:

  • Zorg dat u scootmobiel droog en met een volle accu wordt opgeslagen.
  • Ook als u de scootmobiel niet gebruikt laadt de accu 's 1x in de 2 weken op. I.v.m. lekstroom.
  • Gebruikt u de scootmobiel voor een langere tijd niet is het zelfs beter om de accu 's vol te laden, los te koppelen en vorstvrij op te slaan.
  • Laat de scootmobiel niet weken aan de lader hangen.
  • Zorg dat u aan het einde van de winter tijdig onderhoud laat uitvoeren. Stilstand zorgt immers ook voor slijtage. Als het mooie weer dan weer aanbreekt, staat uw scootmobiel klaar voor gebruik.

Voor meer informatie een afspraak kunt u contact met ons opnemen. Tel. 0495-631462 (Green2go is een onderdeel van Autobedrijf van Nieuwenhoven).

 

 

Green2go is het adres voor het winterklaar maken en onderhouden van uw scootmobiel voor de regio weert, nederweert, budel, brabant, limburg, roggel en meijel. Pech met uw scootmobiel of scootmobielen kunt u beter voorkomen. Ook voor de aankoop van een scootmobiel, scootmobielaccessoires zoals scootmobiel regenhoes, regencape, schootdeken, beenhoes bent u bij Green2go aan het juiste adres. Wij leveren o.a. in de regio weert, limburg, nederweert, budel, meijel, brabant, heythuysen. Laat u scootmobielaccu testen en voorkom problemen.