:: Scootmobielen

Vrijheid, Mobiliteit, Altijd!

Heerlijk, onbezorgd op weg met u eigen scootmobiel. Green2Go kan u hierbij helpen. Wij realiseren ons namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om mobiel te blijven en daardoor zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Autoís zijn hiervoor niet de enige oplossing. De scootmobiel kom je steeds meer tegen in het straatbeeld en gaat een steeds belangrijkere rol spelen.Met Green2Go hebben wij de kennis en middelen in huis om voor uw scootmobiel een hoog serviceniveau te hanteren. Dit houdt o.a. in: korte levertijden, persoonlijke aandacht, ruimte voor een proefrit, uitgebreide keuze uit diverse modellen, aflevering aan huis met uitgebreide uitleg en demonstratie, haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie en een aantal aanpassingen aan uw scootmobiel kunnen wij in eigen werkplaats uitvoeren.  

Levering via de gemeente met een PGB (Persoons Gebonden Budget)

U kunt op meerdere manieren bij ons terecht voor de aanschaf van een scootmobiel:

 • Als particulier rechtstreeks. U bent dan helemaal vrij om het model te kiezen dat het beste bij u past.
 • Met ondersteuning van de gemeente via het PGB (Persoons Gebonden Budget).

Elke gemeente is wettelijk verplicht om naast een scootmobiel "in natura", tevens de klant de mogelijkheid te bieden om voor een PGB te kiezen. Met een PGB kunt u zelf zorg en hulp inkopen. In dit geval dus een scootmobiel. U ontvangt een vooraf vastgesteld bedrag op basis van uw behoefte aan zorg. Hierdoor kunt u zelf kiezen welk model het beste bij u en uw situatie past. Bovendien kunt u zelf kiezen welke leverancier de scootmobiel mag leveren en tenslotte bent u ook nog eens eigenaar van de mobiel. Deze regeling is voor veel mensen een verademing. Indien u meer informatie wenst over het PGB, neem dan gerust contact met ons op of kom even langs.

Op dit moment krijgen mensen die op medische indicatie recht hebben op een scootmobiel, deze helaas meestal "in natura" geleverd via de contractleverancier van de gemeente. Vaak zijn dit gebruikte modellen en altijd 3-wielige scootmobielen. Deze 3-wielers zijn minder stabiel dan de 4-wielige modellen. En hierdoor niet voor iedereen geschikt. Bovendien vraagt de gemeente vaak een maandelijkse eigen bijdrage voor het gebruik van de scootmobiel.

Assortiment Scootmobielen

Wij hebben een ruim assortiment scootmobielen waaronder 3 en 4- wielige scootmobielen in diverse maten en uitvoeringen waaronder modellen die een snelheid tot maar liefst 25 km per uur kunnen halen. Ook voor een opvouwbare scootmobiel kunt u bij ons terecht. Deze is ideaal voor een dagje winkelen, naar een pretpark, op vakantie, eigenlijk alle situaties waarbij lopen te zwaar wordt of waarbij u uw grotere scootmobiel niet mee kunt nemen.

Bijkomend voordeel van het rijden op een scootmobiel is dat u een positieve bijdrage levert aan het milieu omdat de scootmobiel elektrisch wordt aangedreven. Geen CO2 uitstoot, geen stank of lawaai, makkelijk thuis tanken, laag verbruik.

De scootmobielmerken die wij voeren zijn Kymco, Scootfactory. Mocht u een voorkeur hebben voor een ander merk scootmobiel, informeer dan even naar de mogelijkheden. Wij kunnen namelijk bijna alle merken leveren.

 Scootfactory scootmobiel buiten  

Accu laadtips

De meeste scootmobielen zijn voorzien van gel-accuís. Om zo lang mogelijk plezier te beleven van uw accuís is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. De levensduur van een scootmobielaccu wordt uitgedrukt in laadmomenten. Voor een gel-accu geldt ongeveer 300-500 laadmomenten.

 • Belangrijk is om een laadcyclus volledig te doorlopen. M.n. het laden van de laatste 20% van de accu duurt het langst. Wordt een laadcyclus regelmatig onderbroken dan loopt de capaciteit van de accu terug. Vandaar dat wij adviseren om de scootmobiel ís nachts aan de lader te leggen als u hem toch niet gebruikt. U bent dan ís ochtends verzekerd van een volle accu.
 • Gebruik altijd de lader die bij de scootmobiel hoort.
 • Laat de lader niet constant in een wandcontactdoos steken. Vermijd verlengkabels en afgetakte contactdozen waar meerdere apparaten op ingestoken zijn. Maak gebruik van een standaard wandcontactdoos.
 • Plaats altijd eerst de stekker van de lader in de scootmobiel en daarna pas in de wandcontactdoos aan de muur. Als u klaar bent, trek dan eerst de stekker uit de muur en daarna pas uit de scootmobiel.
 • Zorg dat lader en scootmobiel in dezelfde goed geventileerde ruimte staan.
 • Het overdag, meerdere malen, aan- en afkoppelen van de scootmobiel van de lader raden wij af. De laadcyclus wordt op deze manier onderbroken en dat is niet goed voor de accu. Bovendien gaat u sneller door uw laadmomenten heen. Want ook een niet afgemaakte laadcyclus telt als een laadmoment. Uitzondering is natuurlijk in noodgevallen als u een lang stuk wil gaan rijden en de accu is niet vol of zelfs bijna leeg.
 • Indien u dagelijks maar enkele kilometers maakt, is het niet nodig om iedere dag te laden. Wacht niet met laden tot de accu (bijna) leeg is. Anders kunt u wel eens voor verrassingen komen te staan als plotseling een lang stuk moet kunnen rijden. Indien u de scootmobiel voor een langere periode niet gebruikt zorg dan dat minimaal 1x in de 2 weken de accu wordt geladen. Dit i.v.m. lekstroom.
 • Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u voor een zeer lange periode (bijv. de winterperiode) de scootmobiel niet gaat gebruiken. Zorg dan dat de accu is volgeladen en koppel de accu los van de scootmobiel (of zet, indien aanwezig, de hoofdschakelaar om). 
 • Houdt er altijd rekening mee dat na verloop van tijd en onder invloed van buitentemperatuur, gewicht, belasting, leeftijd accu, etc. de capaciteit van de accu afneemt. De actieradius van een scootmobiel is daarom altijd een indicatie en zal na verloop van tijd afnemen.
 • Een nieuwe scootmobiel of een nieuwe set accuís zijn pas na een aantal laadbeurten op hun volle capaciteit. Houdt hier rekening mee tijdens uw eerste ritten. Deze eerste ritten zullen niet het aangegeven bereik halen.

Laat uw scootmobiel regelmatig onderhouden en voorkom problemen.

Van elektrische vervoersmiddelen wordt vaak gezegd dat ze geen onderhoud nodig hebben maar wij adviseren om uw scootmobiel toch minimaal 1x per jaar te laten onderhouden. Scootmobielen die intensief buiten gebruikt worden adviseren we zelfs om 2x per jaar of vaker te onderhouden. Dit alles om problemen te voorkomen.

Als gevolg van het ontbreken van een verbrandingsmotor is het onderhoud wel minder uitgebreid en aanzienlijk goedkoper. Immers zaken als olie verversen, uitlaat vervangen, bougies e.d. zijn verleden tijd. Bij een scootmobiel is het m.n. van belang om de draaiende delen (zoals stuur, remmen, wiellagers, electromotor) regelmatig te laten controleren en reinigen. Vervuiling zorgt in dit geval voor slijtage maar is ook een vorm van weerstand. En een hogere weerstand zorgt voor extra belasting van de accu en kan dus een negatief effect op de actieradius hebben.

Tevens wordt bij het onderhoud de sporing gecontroleerd. A.g.v. van stoepranden en onregelmatige ondergronden kan deze afwijken. Ook dit is weerstand, zorgt voor extra bandenslijtage en zorgt voor stuurafwijkingen. Verder worden zaken als de conditie van de accu 's gecontroleerd, (hand)rem voor afgesteld, speling op wielen en stuur gecontroleerd en afgesteld, bekabeling elektrisch circuit gecontroleerd en tot slot de bandenspanning, profiel en conditie van de banden.

Buiten een juiste laadwijze hebben veel van bovengenoemde punten direct of indirect invloed op de conditie van de accu 's. En problemen met de accu 's is vaak de hoofdoorzaak van pech onderweg.

Bij Green2Go is uw scootmobiel in deskundige handen. U kunt u scootmobiel brengen maar het is ook mogelijk uw scootmobiel aan huis te laten ophalen. Tevens hebben wij een vervangende scootmobiel als u ook tijdens het onderhoud mobiel wilt blijven. Met onze servicebus kunnen wij ook onderhoud en kleine reparaties aan huis uitvoeren. Voor meer informatie of een afspraak, neem gerust contact met ons op tel. 0495-631462.

U bent van harte welkom in onze shop om u te laten informeren over de diverse scootmobielen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om ons bedrijf te kunnen bezoeken, laat het ons dan even weten. Wij kunnen dan een afspraak met u maken voor een bezoek aan huis.

Meer info vindt u op www.kymcohealthcare.nl en www.scootfactory.nl

Wij zijn de scootmobielspecialist en leveren Scootmobielen in weert en nederweert scootmobiel weert en nederweert, ook opvouwbare scootmobiel in gemeente weert, Midden Limburg, Oost Brabant en Budel. Voor onderhoud scootmobielen weert en nederweert. Levering scootmobiel via gemeente weert en nederweert met PGB. Tevens huur scootmobielen voor weert, nederweert, budel, heythuysen, roggel. Wij hebben een haal- en brengservice voor scootmobielen in de regio weert, nederweert, ospel, heythuysen, roggel. Wij helpen u bij problemen met de accu van uw scootmobiel en scootmobielen.