:: E-scooters

De Elektrische Scooter “Cool to have, Fun to ride”. Met de wind in je haren, heerlijk toeren door de natuur of cruisen door de stad, zonder overlast te veroorzaken. En dat zijn zeker niet de enige voordelen van de E-scooter.

Wij willen jullie laten zien dat elektrisch vervoer voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is met de Elektrische Scooter ofwel de E-Scooter. Wij zijn officieel dealer van het merk NIU. In onderstaand overzicht laten wij u een aantal voordelen zien van de E-Scooter.

Verbruik van € 0,44 per 100 km!

In verhouding tot een bromscooter of een kleine auto is elektrisch rijden vele malen goedkoper. Niet alleen de aanschafprijs, maar ook het verbruik ligt lager dan bij de gemiddelde ‘boodschappenauto’. Doordat de benzineprijzen de laatste jaren sterk zijn toegenomen is benzine rijden duurder geworden. Verbruik van een E-scooter is slechts €0,44 per 100 kilometer! Bovendien zijn de onderhoudskosten van een elektrische scooter vele malen lager dan van een benzine brommer.

 


Gemakkelijk, snel en comfortabel

Doordat de E-scooter compact en wendbaar is, is het ideaal voor in de binnenstad. Korte ritjes kunnen vlot afgelegd worden doordat je meestal voor de deur kunt parkeren en je makkelijker door het verkeer in de stad beweegt.

Het opladen van de elektrische E-scooter gebeurt op dezelfde manier als bijvoorbeeld je mobiele telefoon of je laptop. ’s Nachts plug je deze aan de lader in het stopcontact, zodat je elektrische tweewieler ‘s ochtends opgeladen voor je klaar staat.

Stil en schoon

De E-scooter is stil en schoon. Geen benzinegeuren en knetterende motoren. Door de stilte van de E-scooter cruise je door de binnenstad en door de mooiste natuurgebieden, zonder overlast te veroorzaken.

Eenvoudig opladen.

Je kunt je E-scooter eenvoudig op 2 manieren laden:

  • Gewoon aan het stopcontact: Het opladen gebeurt op dezelfde manier waarop je al jaren jouw mobiele telefoon of laptop oplaadt. ‘s Nachts plug je de lader in het stopcontact, zodat je elektrische tweewieler ’s ochtends opgeladen voor je klaar staat. Zo zijn er bij jouw thuis al snel ruim 20 ‘oplaadpunten’ aanwezig.
  • Oplaadpaal: Daarnaast worden er steeds meer openbare oplaadpalen geplaatst. Inmiddels kent Nederland ruim 1700 oplaadpalen. Het opladen hierbij is in verreweg de meeste gevallen gratis. Voor een goed overzicht hiervan kan je terecht op www.oplaadpalen.nl

Hoelang duurt het opladen?
Het opladen van de E-scooter is sterk afhankelijk van het type accu en de hoeveelheid accu’s er in de scooter zitten. Dit duurt ongeveer tussen de 3 en maximaal 8 uur. Voor een exacter overzicht verwijzen wij naar de technische specificaties van de diverse modellen. 

Wanneer de E- scooter volgeladen is, hoeft de accu niet direct uit het stopcontact gehaald te worden. Hierdoor is het gemakkelijker om de accu op te laden, je kan hem simpelweg de gehele nacht aan de oplader laten liggen zodat je in de ochtend altijd over een opgeladen scooter beschikt. Ook hoeft de accu niet volledig leeg te zijn, alvorens deze opgeladen kan worden.

Beter voor het milieu

Wie een echt milieuvriendelijke scooter wilt, kiest echter voor elektrisch. Beter voor de luchtkwaliteit én beter voor het klimaat.

E-scooters zijn tot 20x milieu-vriendelijker dan benzinegedreven bromfietsen, blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Elektrische scooters belasten het milieu een stuk minder doordat ze geen directe uitstoot van schadelijke stoffen (CO2 en fijnstof) veroorzaken.  

Met de scooter wordt veel in steden gereden, waar de uitlaatgassen direct ingeademd worden door mensen op straat. Een elektrische scooter stoot daarentegen geen schadelijke stoffen uit. Hierdoor wordt de smogvorming  van vluchtige organische stoffen verminderd met een factor 90 tot 900. (Bron: Milieu Centraal - 22/6/2010)

TNO: “Benzine bromfiets vervuilender dan vrachtwagen!”

Verrassend groot bereik.

De actieradius is de totaalafstand die je zonder tussentijds op te laden kan rijden met je elektrische tweewieler, ook wel het ‘bereik’ genoemd. De exacte afstand die je met een volle accu kunt afleggen is moeilijk te voorspellen, deze is afhankelijk van de hoeveelheid energie van de accu (Wh) en de hoeveelheid energie die de gebruiker tijdens het rijden gebruikt. Deze actieradius kan afhankelijk van o.a. het accutype variëren van een 45 – 120 km.

Het bereik (in kilometers) is helaas niet direct af te leiden van de hoeveelheid energie van de accu. De hoeveelheid energie die je gebruikt bepaalt na hoeveel kilometer de accu leeg is.

De volgende factoren zijn van invloed op het bereik van je of scooter:

- Het totaalgewicht van jou en je elektrische tweewieler

- Je rijgedrag: (Snelheid, veel of weinig accelereren, remmen of uit laten rijden, etc).

- De weerstand: (Wind mee of tegen? Banden op de juiste spanning? Heuvelachtig gebied?)

- Temperatuur: De accu’s leveren optimale prestatie bij een temparatuur van ongeveer 20*C. Vuistregel is “1 graad minder = 1% minder bereik).

- Leeftijd van de accu (Leeftijd in jaren en laadbeurten)

- Type accu en capaciteit (Silicium-Gel of Lithium)

Subsidie, Belastingvoordeel

Voor zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen er subsidieregelingen en belastingmaatregelen zijn die extra voordeel opleveren. Veel van deze regelingen zijn regio gebonden afhankelijk van het beleid dat de gemeente of provincie voert t.a.v. verbetering van de luchtkwaliteit.

 

Indien u interesse heeft in de E-scooter, vragen heeft of een proefrit wilt maken, neem gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.